Kleine puistjes op armenBij schimmelinfecties met ernstige ontstekingsreacties kan een combinatie van een lokaal antimycoticum met een lokaal corticosteroïd overwogen worden. Gebleken is dat klachten als jeuk, pijn en nattende afscheiding sneller verdwijnen wanneer aan het antimycoticum een zwak werkzaam corticosteroïd als hydrocortison is toegevoegd. Zo wordt de combinatie miconazol-hydrocortison (merkloos, daktacort) nogal eens gebruikt. Nadat de ernstigste ontstekingsverschijnselen na enige dagen zijn verdwenen, kan de schimmelinfectie verder behandeld worden met alleen miconazol. Schimmelinfecties van de huid zijn meestal zeer hardnekkig, waardoor de behandeling vele weken tot maanden kan duren. Bij zwemmerseczeem is een tweemaal daagse applicatie bijvoorbeeld s morgens bij het aankleden en s avonds bij het uitkleden met een antimycoticum-bevattende crème gedurende minstens drie tot vijf weken in principe afdoende. Van belang is dat de crème wordt aangebracht nadat de voeten goed zijn gewassen (bij voorkeur niet met zeep, maar met lauw water goed zijn afgedroogd en de schilfers voorzichtig zijn verwijderd. Meestal wordt aangeraden ook tussen de tenen wat poeder met antimycoticum te strooien, en ook in de sokken en schoenen.

kleine puistjes op armen
Guido magazine.76 by guido - issuu

Van de oudere middelen wordt alleen nog de combinatie van benzoëzuur (merkloos) en salicylzuur (merkloos) gebruikt, onder de namen Benzoëzuursalicylzuur fna en Whitfields (verkrijgbaar als crème en zalf). In vergelijking met de modernere middelen heeft dit middel een zwakkere werking, waardoor goed het middel beperkt effectief. Bij het gebruik van benzoëzuur moet rekening worden gehouden met het optreden van overgevoeligheidsreacties. Imidazolen zijn antimycotica die werkzaam zijn tegen zowel huidschimmels als gisten (onder andere candida albicans, de verwekker van vaginale schimmelinfecties; zie ook de sectie seks voortplanting). Door lokale toepassing op huid en slijmvliezen ontstaan zelden bijwerkingen. Op dit moment zijn verkrijgbaar clotrimazol (merkloos, canesten ketoconazol (merkloos, nizoral miconazol (merkloos, daktarin, dermacure) en sulconazol (Myk). Miconazol is het bekendste en meest gebruikte middel, vooral omdat het verkrijgbaar is als hydrofiele crème, nagellak, smeersel, zalf en strooipoeder. Overigens zijn in vergelijkende onderzoeken onderling geen duidelijke verschillen in effectiviteit geconstateerd. Andere effectieve antimycotica zijn terbinafine ontlasting (merkloos, lamisil) en ciclopirox (Loprox). De indruk bestaat dat met name met terbinafine een sneller resultaat kan worden behaald dan met andere lokale antimycotica. Terbinafine en ciclopirox worden vooralsnog als alternatieven beschouwd indien een imidazolpreparaat onvoldoende helpt.

Tips en weetjes Mode beauty


Zijn de liezen en de romp aangedaan, dan spreekt men vaak van ringworm (trichofytose). Bij ringworm zijn ronde haarden met roodheid, schilfering en puistjes zichtbaar. In een later stadium verbleekt de roodheid in het centrum van de haarden, zodat deze een ringvormig uiterlijk krijgen; vandaar de naam ringworm. Minder frequent worden de handen, de armen, de oksels, de benen en het gezicht bereken aangedaan. Bij kinderen kunnen bepaalde schimmelsoorten de behaarde hoofdhuid en de haren infecteren: hoofdschimmel (tinea capitis, favus, ook wel eens kletskop genoemd). Dit kan tijdelijk tot haarverlies leiden. Als de nagels zijn aangetast, spreekt men van kalknagels (onychomycosen). Antimycotica, lokale middelen, er zijn vrij veel middelen tegen schimmels (antimycotica) beschikbaar voor lokale behandeling van schimmelinfecties van de huid.Puisten op je rug en wat te doen!


Mallasezia furfur genoemd en komt bij gezonde personen overal op het lichaam voor, ook op het behaarde hoofd. Soms zijn er zoveel gisten op de huid dat dit klachten veroorzaakt. Op het behaarde hoofd kan overgroei van gisten hoofdroos veroorzaken, in de wenkbrauwen en rond de neus eczeem, en als de gisten in grote aantallen in de haarzakjes zitten kan een folliculitis ontstaan. Pityrosporon folliculitis wordt behandeld met middelen tegen gisten zoals nizoral (ketoconazol) crème of shampoo of Selsun shampoo. In ernstige gevallen kunnen anti-schimmel tabletten worden voorgeschreven zoals Trisporal (itraconazol) tabletten. Pityrosporum folliculitis, pityrosporum folliculitis, pityrosporum folliculitis, hot tub folliculitis. Hot tub folliculitis wordt veroorzaakt door de bacterie. Deze bacterie blijkt voor te komen in hete bubbelbaden die niet goed schoon gemaakt worden, vandaar de naam.

kleine puistjes op armen
Puistjes voeding: Acne voorkomen door een goed dieet

Soms is behandeling met een middel tegen bacteriën of gisten nodig. Hieronder worden een aantal verschillende vormen van folliculitis besproken, met daarbij de behandeling. Folliculitis veroorzaakt door Staphylococcus aureus, stafylokokken zijn oorzaak nummer 1 van folliculitis. Deze vorm kan spontaan overgaan. Zoniet dan zijn er een aantal behandelmogelijkheden. De huid kan dagelijks worden gewassen met een desinfecterende zeep gistpuistjes (jodium of chloorhexidine) of shampoo.

Let ook op de persoonlijke hygiëne. Vervang vervuild ondergoed en kleding, en ook handdoeken, op tijd. In ernstige gevallen kan het nodig zijn een antibioticum te gebruiken gericht tegen stafylokokken, zoals Floxapen (flucloxacilline) of Klacid (clarithromycine). Aureus folliculitis, folliculitis veroorzaakt door gisten (Pityrosporon op de huid van de mens leven niet gezond alleen bacteriën, maar ook schimmels en gisten zoals. Deze gist wordt ook wel.

Over puistjes, pukkels en acne


Maar bijvoorbeeld niet op de handpalmen of de voetzolen, want daar zitten geen haren. Folliculitis, hoe wordt de diagnose gesteld? De diagnose folliculitis wordt gesteld op het klinisch beeld, op hoe het er uit ziet. Het kan nodig zijn om een puistje open te maken en de inhoud onder de microscoop te bekijken of op te sturen naar het lab voor een kweek. Hiermee is vast te stellen of er bacteriën of gisten in zitten.


Er bestaan ook vormen van folliculitis die niet door een infectie worden veroorzaakt. Dan zijn er alleen ontstekingscellen te zien onder de microscoop. Een enkele keer is het nodig om een huidbiopt af te nemen, bijvoorbeeld als er aan een bijzondere vorm van folliculitis wordt gedacht zoals een geneesmiddelen reactie. Hoe wordt folliculitis behandeld? De behandeling is afhankelijk van de oorzaak. Er zijn varianten die vanzelf overgaan.

Van acne op je billen afkomen - wikihow

Ook te vette zalven schaamstreek die de opening verstoppen kunnen een schaamstreek folliculitis veroorzaken. Geneesmiddelen kunnen ook een folliculitis veroorzaken, maar dat is zeldzaam. Hoe ziet folliculitis er uit? Er zijn enkele of vele kleine witte of gelige puistjes (puskopjes) te zien, die uitgaan van een haarzakje. Dat is te zien door van dichtbij te kijken: uit de meeste puistjes steekt nog een haartje. Er kan wat roodheid omheen zitten en vaak jeukt het. Folliculitis kan overal zitten waar haren zijn. Het zit vaak op de rug of op de borst, maar ook op de benen en de armen, in het gezicht of op het behaarde hoofd, of in de nek of op de billen.

kleine puistjes op armen
Gezicht vol puistjes door zonnebrandcreme toluna

Oorzaken van puisten bij volwassenen

Meestal ontstaat een folliculitis doordat bacteriën of gisten die op de huid leven springtouw het haarzakje binnendringen en een infectie veroorzaken. Vaak gaat het om de huidbacterie. Deze bacterie kan ook een diepe en ernstige infectie van het haarzakje veroorzaken. Dit wordt een steenpuist of furunkel genoemd. Acne (jeugdpuistjes) kan ook worden beschouwd als een vorm van folliculitis. Folliculitis kan ook ontstaan door beschadiging van de uitvoergang van het haarzakje, bijvoorbeeld door scheren of door schurende kleding. Vooral in liezen, oksels en andere plooien, waarbij ook nog zweten en broeien een rol speelt.Folliculitis, wat is folliculitis? Folliculitis is een ontsteking van een haarzakje. Haren groeien uit een aan de huid vast oorzaak zittend haarzakje (medische naam: haarfollikel). Zo'n haarzakje kan ontstoken raken, bijvoorbeeld door bacteriën. Dan vormt zich pus in het haarzakje en ontstaat een puistje (medische naam: pustel). Folliculitis wordt ook wel haarwortelontsteking genoemd. Folliculitis kan ontstaan overal op het lichaam waar haren aanwezig zijn. Folliculitis komt vaak voor, op alle leeftijden, zowel bij mannen als bij vrouwen.

Puistjes, zelfzorg Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Mensen die in een vochtige omgeving werken, lopen een groter risico, bijvoorbeeld verpleegkundigen, wasserij- en keukenpersoneel en mensen die vaak in zwembaden, gemeenschappelijke douches of kleedkamers komen, zoals sporters. Veel schimmelsoorten hebben een voorkeur voor hoeveel de huid. Men noemt ze dermatofyten. Ze hebben gemeen dat ze zich in de hoornlaag van de huid ophouden en in principe op elke plaats een infectie kunnen veroorzaken. Zijn de voeten en tenen de voorkeursplaatsen, dan spreekt men van zwemmerseczeem (tinea pedis, athletes foot). Deze aandoening wordt meestal gekenmerkt door een vochtige, schilferende en weke huid tussen de tenen en gaat gepaard met roodheid, kloven en beschadigingen. Aan de onderkant van de tenen kunnen zich al of niet ingedroogde blaasjes bevinden en een roodverkleurde huid met pijnlijke kloven. Pijn en jeuk kunnen het lopen belemmeren.op de symptomen (hoe ziet de huidafwijking eruit, is er jeuk of pijn, is de afwijking acuut of juist zeer geleidelijk ontstaan) en de lokalisatie. Om een effectieve behandeling te kunnen instellen, is het van belang te weten welke verwekker de huidinfectie veroorzaakt. Hieronder worden de in Nederland meest voorkomende huidinfecties en hun behandeling besproken. Ondanks het feit dat de algemene lichaamshygiëne de laatste decennia sterk verbeterd is, heeft dit niet geleid tot een daling van het aantal schimmelinfecties op de huid (dermatomycosen). Enkele hygiënische maatregelen werken juist averechts. Veelvuldig en intensief wassen met zeep bevordert het ontstaan van schimmelinfecties van de huid. Als de huid sterk doorweekt is en met zeep of andere middelen ontvet is, vinden schimmelsporen een goede voedingsbodem. Ook het dragen van sokken en schoenen van kunststof materialen bevordert het ontstaan van schimmelinfecties aan de voeten.
Kleine puistjes op armen
Rated 4/5 based on 593 reviews
Recensies voor het bericht kleine puistjes op armen

 1. Fewona hij schrijft:

  Rode bultjes kunnen ook wijzen op een overgevoeligheidsreactie op huidverzorgingsproducten of make. In de puberteit, maar ook vlak voor de menstruatie, maakt het lichaam extra veel hormonen aan. Bovendien blijkt ook het aantal gerookte sigaretten per dag gecorreleerd te zijn met de ernst van de acne.

 2. Xudipa hij schrijft:

  Acnes te lijf en remmen de talgproductie. Als je wilt weten welke producten geschikt zijn voor je huid kun je even surfen naar productadvies op mijn blog of de uitgebreide huidanalyse op mijn site. De stof benzoylperoxide doet de huid sneller afschilferen en heeft bovendien een licht antibacteriële werking. Acnes en wordt al 40 jaar met succes ingezet tegen acne.

 3. Etyrily hij schrijft:

  Het is heel belangrijk om dit te onderkennen. Overige cosmetische ingrediënten die de huid met acne kunnen verbeteren zijn ingrediënten die ontstekingremmend of barriereherstellend werken, zoals bijvoorbeeld niacinamide, allantoine, groene thee, glycyrrhiza glabra of quercitin. Als talg echter niet gemakkelijk naar buiten kan, raakt het talgkanaaltje verstopt.

 4. Yjidosyc hij schrijft:

  Ook van lokaal gebruik van vitamine c is bekend dat het acne kan verminderen. Symptomen, puisten en pukkels: de meeste tieners, maar ook veel volwassenen worden hierdoor gekweld. Een extra voordeel van salicylzuur is dat het ook nog ontstekingsremmend werkt.

 5. Gigunuz hij schrijft:

  Vaak jeuken de bultjes ook. De huid met acne is per definitie een overgevoelige en geïrriteerde huid, en zo moet zij dus ook behandeld worden. Bij het grootse deel van de mensen met acne zal er al een sterke verbetering van de acne optreden door het aanpassen van het huidverzorgingsregime.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: