Incubatietijd longontstekingSoms komt er hoofdpijn, een verminderde eetlust of een blauwe verkleuring aan vingers, voeten en lippen bij kijken. Bij heel oude mensen de meest kwetsbare groep zijn de verschijnselen vaak minder duidelijk, waardoor de longontsteking soms moeilijk te herkennen. Komt het vaak voor? In 2007 stelden huisartsen ruim 172.000 keer longontsteking vast. Het werkelijke aantal ligt ongetwijfeld hoger, omdat niet alle mensen met een longontsteking naar de huisarts gaan. Mannen krijgen iets vaker longontsteking dan vrouwen, zeker op oudere leeftijd. Waarom is niet bekend.

incubatietijd longontsteking
17 dagen dieet - een gezonde

Dat kan bijvoorbeeld komen door een longaandoening, zoals copd of astma. Ook als iemand om een andere reden een kwetsbare gezondheid heeft, een virusinfectie heeft, afweeronderdrukkende medicijnen gebruikt of rookt, kunnen de trilhaartjes verzwakt raken. Ziekmakende bacteriën dringen dan makkelijker door in de lager afvallen gelegen longblaasjes. Het warme en vochtige weefsel daar is voor ziektekiemen een ideale omgeving om zich te vermenigvuldigen. Het lichaam reageert met een heftige afweerreactie: er ontstaat een longontsteking. Soms zit die ontsteking in een deel van de long, soms in een hele long, soms in allebei. In het laatste geval spreken we van een dubbele longontsteking. Wat zijn de belangrijkste klachten? Hoesten, koorts en een snelle, oppervlakkige ademhaling. Vaak hoest een patiënt ook geel of groen slijm op en heeft hij pijn bij het diep ademhalen of hoesten.

incubatietijd longontsteking
Griep: hoge koorts, hoofdpijn

12 weken online coaching


Patiënten die na een transplantatie bepaalde anti-afstotingsmedicijnen krijgen, hebben een meer kans op een variant van longontsteking genaamd pcp. Wat is een longontsteking precies? Een infectie van de longblaasjes. Een mens heeft miljoenen longblaasjes, die diep in de longen liggen. De blaasjes nemen zuurstof uit de lucht op en geven kooldioxide uit het bloed. Zonder bescherming zouden er puist bij het inademen allerlei ziekteverwekkers in de longen binnendringen, die de longblaasjes kunnen infecteren. Gelukkig heeft het lichaam een natuurlijk defensiemechanisme: de trilhaartjes aan de binnenkant van de luchtweg. Die voeren wat daar niet thuis hoort, bijvoorbeeld bacteriën, met een beetje slijm af naar de mondholte, waarna je ze doorslikt. Soms werken die trilhaartjes echter minder goed.De symptomen en behandeling van


De temperatuur van uw warmwaterapparaat moet zijn afgesteld op minimaal 60 graden Celsius. Heeft u een geiser dan loopt u in het geheel geen risico; dit toestel heeft geen voorraadvat en de bacteriën krijgen geen kans zich te vermenigvuldigen. Loop ik kans besmet te raken via de kraan; bijvoorbeeld tijdens het afwassen? U loopt geen risico als u een geiser heeft of als uw boiler of combiketel op tenminste 60 graden Celsius staat (zie ook hier). Kan ik tijdens het koffiezetten of strijken met een stoomstrijkijzer besmet raken? U loopt geen gevaar. Koffiezetapparaten en stoomstrijkijzers werken met temperaturen aanzienlijk hoger dan 60 graden Celsius, waardoor groei van de bacterie niet mogelijk. Kan ik water uit de plantensproeier gebruiken wanneer deze gedurende enige tijd in de vensterbank (in de zon) heeft gestaan?

incubatietijd longontsteking
33 vragen over de winter

Het duurt enige weken voordat men genezen. Hoe eerder men met de behandeling begint, des te beter. Als een Legionella-infectie niet goed of niet op tijd wordt behandeld, kunnen patiënten overlijden. Hoe raak ik geïnfecteerd? Besmetting vindt plaats via de longen. Aangenomen wordt dat de infectie overgebracht wordt door het inademen van de bacterie in zeer kleine druppeltjes water, verspreid in de lucht (nevel). De ziekte kan niet van de ene havermout mens op de andere worden overgedragen en is dus niet besmettelijk.

Huisdieren kunnen niet besmet raken. Kan ik nog met een gerust hart onder de douche? Veteranenziekte is namelijk gemakkelijk te voorkomen. De bacteriën kunnen zich vermenigvuldigen in warmwaterleidingen en warmwaterapparaten met een voorraadvat (zoals boilers en bepaalde typen combi-ketels). Als de temperatuur van dit water tussen de 25 en 55 graden Celsius is, groeit de legionella-bacterie. Bij temperaturen boven de 60 graden Celsius is geen groei meer mogelijk.

Myxomatose bij het konijn)


De tijd tussen de besmetting en het optreden van de eerste ziekteverschijnselen (de incubatietijd) is circa twee tot tien dagen. De ziekte begint met een snel opkomende hoofdpijn, spierpijn en een ziek gevoel, gevolgd door longontsteking met koorts boven 39 graden Celsius. De patiënt hoest en is soms kortademig. Een deel van de patiënten heeft last van braken en diarree. De ziekte kan zeer ernstige gevolgen hebben, maar is door directe toediening van de juiste antibiotica goed te behandelen. Wat zijn de verschijnselen bij een Legionella-griep (de lichtere vorm)?


Gedurende twee tot vijf dagen ondervindt men lichte griepachtige verschijnselen zoals: koorts, hoofdpijn, spierpijn en hoesten. Onderscheid met andere vormen van griep is eigenlijk niet te maken. De ziekte is in deze lichte vorm niet gevaarlijk, de klachten kunnen zonder behandeling overgaan. Wat is de behandeling van de veteranenziekte (de 'zware' vorm)? De aandoening is goed te behandelen. Bij directe toediening van de juiste antibiotica, die elke huisarts kan voorschrijven is genezing mogelijk.

111 nejlepších obrázků na pinterestu na téma marjoleinen

Dit kan plaatsvinden in water met een temperatuur tussen 25 en 55 graden Celsius. Hierbij kunnen grote aantallen bereikt worden als het water langere tijd stilstaat. Door sterke doorstroming kan aangroei van de bacterie worden voorkomen. Wanneer doorstroming niet in het hele warmwatersysteem kan plaatsvinden, kunnen plaatsen ontstaan waar het water blijft stilstaan (dode hoeken). Op deze plaatsen kan verdere nagroei plaatsvinden. Dit vormt een risico. Wat zijn de verschijnselen van de veteranenziekte?

incubatietijd longontsteking
12 x Glutenvrije snoepjes die je nog niet kende maak het

13, rugoefeningen - pilates oefeningen

Er is ook een lichtere vorm van Legionella-infectie: gewichten de legionella-griep. De veteranenziekte is een ziekte die niet veel voorkomt. De ziekte is niet nieuw. Zij werd in 1976 vastgesteld, toen zich in Philadelphia (VS)een longontsteking-epidemie voordeed tijdens een bijeenkomst van oudstrijders uit de vietnamoorlog. Per jaar worden in Nederland ongeveer 45 gevallen gemeld. In ongeveer de helft van die gevallen is de infectie opgelopen in het buitenland. Waar komen Legionella-bacteriën voor? De bacterie die de ziekte veroorzaakt, bevindt zich in zeer lage aantallen in de grond en in het (leiding)water. De legionella-bacterie vormt een probleem als zij zich heeft kunnen vermenigvuldigen.Hieronder vindt u een inventarisatie van de meest gestelde vragen over de legionella-bacterie en de antwoorden daarop. Dit informatieblad is bedoeld voor organisaties en instanties die zelf voorlichting geven over de legionella-bacterie. Naast dit informatieblad hebben het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Volkshuisvesting ruimtelijke ordening dieet en Milieubeheer een publieksfolder uitgegeven met de 25 meest gestelde vragen over Legionella. Deze folder is te verkrijgen op het postkantoor en bibliotheken en bij het distributiecentrum vrom (tel. ; 40 cent per minuut; distributienummer 22668). Deze informatie is samengesteld door het Ministerie van Volksgezondheid, welzijn en Sport en het Ministerie van Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en Milieu in samenwerking met het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid, de vereniging van Exploitanten van Waterleidingsbedrijven in Nederland (vewin de consumentenbond, bubbelbadbedrijven, het Interprovinciaal. De vragen en antwoorden zijn onderverdeeld in categorieën: Wat is de 'veteranenziekte'? De veteranenziekte is een ziekte die wordt veroorzaakt door de legionella-bacterie en die longontsteking tot gevolg kan hebben.

2 Kilo Afvallen in een Dag leuk afvallen

Bij antidepressiva en antipyschotica is de kans wellicht iets groter, maar ook nog klein. Dat soort medicijnen kunnen tot sufheid en spierstijfheid leiden. Mensen die antidepressiva of antipyschotica gebruiken, verslikken stoomapparaat zich mogelijk vaker. De bacteriën die dan in hun longen komen, kunnen longontsteking teweegbrengen. Zowel voor maagzuurremmers als voor psychiatrische medicijnen geldt, dat de voordelen meestal opwegen tegen de nadelen. Sommige medicijnen die de natuurlijke afweer onderdrukken, geven een flink groter risico op enkele bijzondere vormen van longontsteking. Sommige middelen tegen reuma vergroten bijvoorbeeld de kans op tuberculose.longontsteking? Tjip van der Werf, longarts in het. Universitair Medisch Centrum Groningen (umcg) geeft antwoord op deze en 17 andere vragen. Om met de deur in huis te vallen: hoe zit het nu precies met medicijnen die de kans op longontsteking zouden vergroten? Er verschijnen regelmatig onderzoeken, die beweren dat er een verband is tussen het gebruik van een bepaald middel en het ontstaan van een longontsteking. Een bekend voorbeeld is dat van de maagzuurremmers. Een verminderde zuurgraad in de maag zou bacteriën meer kans geven zich van daaruit naar de longen te verspreiden en zo longontsteking te veroorzaken. Het gaat echter om een heel kleine toename van het risico.
Incubatietijd longontsteking
Rated 4/5 based on 830 reviews
Recensies voor het bericht incubatietijd longontsteking

 1. Vetocyw hij schrijft:

  Op wereldschaal is er niet zozeer sprake van een epidemie, maar van continue sterfte aan mazelen. Door de kleine omvang van de aërosolen kunnen ze bij de mens tot op longblaasjesniveau doordringen. De bron van de besmetting waren de koeltorens op het oude post-gebouw vlak bij het centraal station.

 2. Jufyco hij schrijft:

  Een aantal overleden personen was op dat moment al begraven. Als er complicaties optreden zijn medicijnen en/of ziekenhuisopname nodig. Pas na de uitbraak van de veteranenziekte in 1976 werd vastgesteld dat de werknemers besmet waren geweest met de nieuw ontdekte legionella pneumophila -bacterie.

 3. Lyvejaj hij schrijft:

  Op werd bekend dat in de regio amsterdam zich 19 patiënten hadden gemeld met de veteranenziekte. De bacterie tast de binnenkant van de longblaasjes aan, waardoor het lichaam geen zuurstof meer kan opnemen. Bekende besmettingsbronnen voor de mens zijn aërosolen afkomstig uit drink- en proceswaterinstallaties, warmwaterbaden en -reservoirs, watervernevelaars, koeltorens, luchtbevochtigers en airconditioningsystemen.

 4. Apenawy hij schrijft:

  Legionellagriep bewerken legionellagriep of pontiackoorts is een mogelijk gevolg van blootstelling aan de legionellabacterie die altijd voorkomt in de bodem en incidenteel in waterleidingen, waar onder bepaalde omstandigheden een risico voor infectie ontstaat. Besmetting bewerken besmetting met de legionellabacterie gebeurt via de longen. Afbeelding bron 1: m/dolgachov.

 5. Ygysi hij schrijft:

  Lees over de virusziekte vhs - rhd bij het konijn. Af en toe zien we een entreactie. Ook huisdieren kunnen niet besmet raken. Echter dat jaar leek er, na de landelijke vhs epidemie in het voorjaar, een uitbraak van myxomatose te zijn onder wilde konijnen.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: