Blinde darm46 Binnen de anatomie kan recto ook de verkorte naamgeving zijn van een músculo recto. 49 Het bijvoeglijk naamwoord derecho werd overigens ook gebruikt door de Spaanstalige anatomen uit de 15e, 16e en 17e eeuw om naar de endeldarm te verwijzen in namen zoals intestino derecho 47 en tripa derecha. 47 Het woord tripa betekent overigens net zoals intestino "darm". 46 In 1493 gebruikte cauliaco naast het Latijnse rectum de Spaanse vertaling derecho (zonder intestino of tripa ). 47 In het Italiaans is er wel een onderscheid ontstaan. De italiaans bijvoeglijke naamwoorden diretto 50 of ritto 51 zijn beide vertalingen van het bijvoeglijk naamwoord recht, maar niet van het zelfstandige naamwoord endeldarm.

blinde darm
Dunne darm - wikipedia

Het woord rectum is echter niet uniek. Er zijn meerdere woorden in het klassieke latijn die een substantivering waren van het bijvoeglijke naamwoord rectum. Zo kon rectum ook verwijzen naar het goede 33, rechtvaardigheid 33 of deugd. 33 Rectum was zelf afgeleid van het werkwoord regere'. 48 Dit Latijnse werkwoord kon zowel richten 48 of rechthouden 33 betekenen, alswel konjac leiden revolutie 48 besturen, 48 of regeren, 48 maar ook het mennen van paarden. 48 Het bijvoeglijk naamwoord rectum is dan ook te lezen als rechtuit leiden 33 of in een rechte lijn bekeken. 33 niet alleen in het Latijn is door de afleiding van het bijvoeglijk naamwoord voor recht een grote overeenkomst ontstaan tussen dit bijvoeglijke naamwoord, de woorden afgeleid van dit specifieke bijvoeglijk naamwoord en het woord voor endeldarm, maar ook in bepaalde romaanse talen komt. In het Spaans wordt voor het bijvoeglijk naamwoord recht zowel derecho 46 als recto gebruikt. Het woord recto kan dus zowel recht als endeldarm aanduiden in het Spaans. Ook zien we in het Spaans het zelfstandige naamwoord recto in dezelfde betekenis als het Latijnse zelfstandige naamwoord rectum in de betekenis van rechtvaardigheid.

blinde darm
Blinde darm - english translation - dutch-English dictionary

Catsclem gezondheid en ziekte - health and Disease


In sommige talen is de spelling van rectum volledig ongewijzigd, zoals in het Frans, 37 38 in het Engels en in het Nederlands 21 of is de spelling licht gewijzigd, zoals bij rektum in het duits en in het Zweeds. 38 Bij de laatstgenoemde voorbeelden is het gebruik veelal beperkt tot luiheid het wetenschappelijk en niet het dagelijks taalgebruik. Naast deze (verkorte vormen) bestaan er langere vormen, met toevoeging van het woord voor darm. In het Spaans gebruikt men voor darm de term intestino, 46 terug te zien in de volledige vorm intestino recto. 46 Al veel eerder was deze vorm terug te vinden in de zestiende en zeventiende eeuw bij de Spaanstalige anatomen als intestino recto 47 en intestino reto. 47 overeenkomst met andere woorden bewerken In de naam intestinum rectum is rectum gewoon het onzijdige bijvoeglijk naamwoord voor recht. 33 Binnen het anatomische latijn is het vrij gebruikelijk om intestinum weg te laten en rectum zelfstandig te gebruiken.Blinde darm, waar zit die en wat heb je aan je blinde darm?


"Field study of air change and flow rate in six automobiles". "Gut microbiota influences low fermentable substrate diet efficacy in children with irritable bowel syndrome". "Geloof speelt een sleutelrol in de identiteit van vele miljoenen mensen en geeft hun een gevoel ergens bij te horen." 4 ze leek daarmee te reageren op een uitspraak van de law Lords, die het gebed aan het begin van gemeenteraadsvergaderingen hadden verboden. "Fructose-sorbitol malabsorption and symptom provocation in irritable bowel syndrome: relationship to enteric hypersensitivity and dysmotility". "But people can help reduce their likelihood of developing a blood clot by talking with their doctor about precautions." The evidence report was requested and supported by the Office of Public health Genomics (ophg) at hhs' centers for Disease control and Prevention. "Abnormal colonic fermentation in irritable bowel syndrome". 'n Eenvoudige dog belangrike eienskap in die omgewing van water is dat sy algemene vaste vorm, ys, bo-op die vloeistof dryf.

blinde darm
Blinde darm : definition of blinde darm and synonyms of blinde darm (Dutch)

De blinde darm neemt deze stoffen op uit het voedsel wat wij verteren. Een misvatting is dus dat de blinde darm wordt weggehaald bij een blindedarmontsteking. Blinde darm inhoud hoofdstuk 3: Blinde darm ontsteking hoofdstuk1: Wat is een blinde darm? Hoofdstuk 2: hoe voel je een ontsteking aankomen? Apr 24, 2013, pDS (Prikkelbare, darm, syndroom) - wat is het? Blinde darm translated from Dutch to English including synonyms, definitions, and related words. De darm kan op verschillende plekken ontstoken raken, in dat geval is er sprake van een darminfectie.

Bij een darmontsteking is weefsel van de darm (en). Daarnaast bezit de blinde darm nog een wormvormig aanhangsel dat makkelijk ontstoken kan raken wat in de volksmond blinde darm ontsteking wordt genoemd. Week 22 : maandag : weet iemand dat de deelnemers aan Utopia al een week dood liggen? De buurman: ik ken heel veel genderneutrale mensen. "Food components and irritable bowel syndrome". "Falsification and the methodology fitness of Scientific Research Programmes" in Criticism and the Growth of Knowledge, cambridge Press -cambridge, 1970.

10 Tips voor Verantwoord

In het wormvormig hoeveel aanhangsel zijn bacteriën opgeslagen die het lichaam, of zogezegd de darmen, kunnen helpen bij het herstellen na een diarree. Ondanks dat de functie van het wormvormig aanhangsel is, zijn veel wetenschappers van mening dat op een gegeven moment met de evolutie het zal verdwijnen uit ons lichaam. Een blindedarmontsteking zal dan minder vaak voorkomen. Voor nu hebben we nog steeds volop blindedarmontstekingen en wordt onze wormvormig aanhangsel, alias blinde darm, weggehaald om grotere ontstekingen en natuurlijk pijn te voorkomen.

blinde darm
23 redenen waarom je kurkuma veel vaker moet gebruiken

25 gouden Tips voor Simpel en Snel

Het wormvormig aanhangsel, ook wel appendix, zit vast aan de blinde darm. De blinde darm zit vast aan de dikke darm. De blinde darm zit rechtonder in de buik, daar waar je vallen ook pijn hebt als je last hebt van een blindedarmontsteking. Het doel van de blinde darm is het absorberen van zouten en water. De blinde darm neemt deze stoffen op uit het voedsel wat wij verteren. Een misvatting is dus dat de blinde darm wordt weggehaald bij een blindedarmontsteking. Wat wordt weggehaald is het wormvormig aanhangsel. Wat nu precies de functie van een wormvormig aanhangsel is, is nog vrij onduidelijk. Uit een onderzoek uit 2007 bleek dat het wormvormig aanhangsel eventueel de functie heeft van het herstellend vermogen van bij bijvoorbeeld diarree.Translate blinde darm from Dutch to English. Summary, dutch blinde darm : blinde darm, translation Matrix for blinde darm : wiktionary Translations for blinde darm : blinde darm noun vermiform appendix, cross Translation: Related Translations for blinde darm. Op deze website kunt u informatie vinden over een blindedarmontsteking voet en in dit artikel gaan we het hebben over de functie van een blinde darm. De blinde darm wordt bij vele mensen weggehaald wanneer er sprake is van een blindedarmontsteking. Of is het nu eigenlijk wel de blinde darm die wordt weggehaald? Wat ze ook weghalen bij een blindedarmontsteking, we kunnen er kennelijk prima zonder mee leven gezien niets wordt vervangen en je vaak de volgende dag na de operatie gewoon naar huis mag. Veel mensen vergissen zich. Veel mensen denken namelijk dat de blindedarmontsteking een ontsteking is van de blindedarm, maar eigenlijk is het een ontsteking van het wormvormig aanhangstel.

10x pasta binnen het kwartier - libelle

De naam zou al in gebruik zijn aan het begin van onze jaartelling en terug te vinden zijn bij de romeinse encyclopedist Aulus Cornelius Celsus. 5 12 29 Tijdens de middeleeuwen zijn er in het anatomische latijn vooral andere termen voor de endeldarm in zwang, waaronder begrippen afkomstig uit de latijnse vertalingen van werken uit het Arabisch. 15 In het magnum opus de humani corporis fabrica septi libri (zeven boeken over de bouw van het menselijk lichaam) van de zestiende-eeuwse anatoom Andreas Vesalius komt het begrip intestinum rectum gewoon weer voor. 30 Vesalius verving in zijn de fabrica veel Arabische en middeleeuws-Latijnse woorden door goede latijnse benamingen. 31 Uit meerdere anatomische werken 32 gepubliceerd in de tussenliggende periode tot aan de eerste uitgave van de nomina Anatomica dier uit 1895 blijkt dat het begrip courant bleef. De latijnse woorden rectum en intestinum betekenen respectievelijk rechte 33 en darm. 33 deze naam komt ook als letterlijke vertaling voor in het Nederlands als rechte darm 10 18 en in het Engels als straight gut 18 34 of straight intestine. 35 In het Engels betekent straight, "recht" 36 en zowel gut 36 als intestine 36 betekent "darm". In andere talen, zoals het Italiaans ( retto 37 38 het Spaans ( recto 38 39 ) en het Portugees ( recto 38 zijn herkenbare varianten van rectum ontstaan.20 cm lang en heeft een s-vorm. In het onderste derde deel van het rectum ligt een gedeelte dat zich gemakkelijk kan verwijden, ampulla recti. De vulling ervan wekt door prikkeling naar het afferente zenuwstelsel de stoelgang ( defecatie ). Aandoeningen van het rectum: proctitis : lokale ontsteking van het slijmvlies van het rectum rectocèle : uitzakken van een kluwen darmlissen prolapsus ani et recti : prolaps (naar buiten stulpen) van darmslijmvlies incontinentie : onvermogen om ontlasting op te houden proctalgia fugax : pijn. De eerste groep heeft als onderliggende betekenis recht, de tweede groep einde en de laatste groep begin. Tot de eerste twee groepen behoren de gebruikelijke namen (intestinum) rectum respectievelijk endeldarm. Daarnaast is er nog een vierde restgroep. Recht: Intestinum rectum bewerken Ontleningen bewerken de latijnse naam intestinum rectum wordt al sinds jaar en dag gebruikt in de officiële latijnse nomenclatuur voor de anatomie ( Terminologia anatomica, voorheen Nomina Anatomica met 2 3 4 of zonder toevoeging van het woord intestinum.
Blinde darm
Rated 4/5 based on 756 reviews
Recensies voor het bericht blinde darm

 1. Ukyzol hij schrijft:

  Nl Er worden bijna 200 blinde darm operaties per maand gedaan in Las Vegas. Ongeveer 5 jaar geleden kwamen wetenschappers met een nieuwe theorie. Bij diarree of een andere ontregeling van de maag-darmflora zouden de goede darmbacteriën vanuit de blinde darm de darmflora weer herstellen.

 2. Efesesu hij schrijft:

  Waar zit de blinde darm? Meestal wordt uit voorzorg de appendix verwijderd. De functie van de blinde darm is dus zorgen voor de juiste darmflora.

 3. Acajew hij schrijft:

  Vier tot zeven dagen geleden geïmplanteerd moet zijn. Nl Wendy heeft de blinde darm in Bernard Higgins op ras onderzocht. Wij als mensen kunnen prima zonder de appendix. " nl Wat is het meervoud van " Blinde darm "?

 4. Luqeju hij schrijft:

  M n, o p, q r, s t, u v, w x,. Nl diegene die de prosciutto heeft gemaakt, komt overeen met. De blinde darm is onderdeel van de dikke darm en is eigenlijk geen onderdeel van de spijsvertering. Door een blinde darm te veroorzaken.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: